Slide Background

Luca Venturelli’ nin 90’lı yılların ortalarında İtalya’nın kuzeyi Lago di Garda yakınlarında kurduğu firma; kısa sürede büyüyüp, kahve ve kahve kavurma alanında İtalya’nın köklü markaları ile rekabet edebilecek konuma gelmiştir. 

Lucaffe’ yi İtalya’ da kahve alanında ön sıralara çıkartan özelliklerin başında yenilik, bilgelik ve “Made in Italy” kahve kültürünün kalitesine duyulan tutku gelmektedir.


Brescia bölgesinde kurulu fabrikasında, kahve hazırlanmasında devrim sayılabilecek pod kahve üretiminde uzmanlaşarak klasik kahve dünyasına meydan okumaktadır. Eseped olarak adlandırılan tablet kahveler, tek porsiyon olarak, espresso kahve sanatının gerektirdiği şekilde ve doğru ölçüde kavrulup, öğütülüp hava geçirmeyen ambalajlarda el değmeden paketlenip tüketime sunulmaktadır. Bu tür kahve, hazırlanışının çabukluğu itibarı ile, sadece sürekli kalite arayışı içinde olan cafe restoranlara değil aynı zamanda ev kullanımı için de ideal bir çözümdür. Sunduğu birbirinden lezzetli değişik kahve opsiyonları ile de rakipsizdir.

 

Venturelli’nin tüm ürünlerine attığı imza, gerek tablet, gerekse çekirdek kahve olsun, kaliteye olan tutku ilkesinin simgesidir. Luca Venturelli, kahve satın alımı ile bizzat ilgilenir ve satın alınımından paketlenmesine kadar geçen sürecin de titizlikle takipçisi olur. İlginç görsel konseptleri ile piyasaya sunulan Lucaffe ürünleri dünyanın değişik ülkeleri ile 2006 yılından beri ülkemizde de Kapriteks Gıda Mad.Ltd.Şti tarfından pazarlanmaktadır. Lucaffe harmanı ile hazırlanmış espresso kahvede tatlı ve gizemli bir tat, tartışılmaz çikolatamsı bir aroma, taze kızarmış ekmeğin kokusunu anımsatan bir lezzet hissedilir. Bu harmanı elde etmek için değişik yörelerin kahveleri kullanılır, bu kahvelerin her biri bir şekilde insanın beş duyusuna çağrışım yapacak özelliktedir.

En mükemmel neticeye ulaşmak için, arabika kahvelerin en lezzetli örneklerinden tadım yapılarak seçim yapılır. Hassas bir titizlikle farklı renklerdeki çekirdekler birbirinden ayrıştırılır, her birinin lezzetini dengeleyerek yeni bir harman oluşması sağlanır. Bu işlem, stokumuza her yeni kahve girişi olduğunda tekrarlanır. Bu sistem zahmetli ancak sürekli kalıcı bir lezzet için gerekli yegâne işlemdir. Daha sonra kısık ateşte gerçekleştirilen kavurma işlemi, zaman içinde tüm çekirdeklere ısının eşit olarak dağılmasını sağlayıp, tüm çekirdeklerden üstün bir lezzet kalitesi elde edilmesini sağlar. Bu sistem diğer modern sistemlerden daha maliyetlidir.

Modern sistemlerde daha düşük maliyet için, kısa sürede yüksek ateşte kavurma yapılır. Klasik sistemle elde edilmiş kahveler çok daha lezzetli ve içimi kolay olurlar. Kahvenin içinde bulunan yağlar bu uzun süreli kavurma sürecine dayanamazlar, bu şekilde kavrulmuş kahveler sindirimi kolaylaştırıcı özellik taşırlar. İşte birkaç satırla Lucaffé’nin kahve kavurma ve pazarlama felsefesi hakkında bilgi aktardım. Mekanlarınızda bu içimi rahat kahveyi sunmanız dileği ile… Mardik İvatgil